Term: Donationsregistret

« Tillbaka till index

Att anmäla sig till donationsregistret är både enkelt och kan rädda liv. Har ni inte registrerat er till detta så klicka på nedanstående länk för att komma direkt till anmälan. Det går att registrera med Bank-ID och utan.

DONATIONSREGISTRET – Anmälan

Information från Socialstyrelsen

Genom donationsregistret kan du enkelt registrera din inställning till att donera organ och vävnader om du skulle avlida på ett sådant sätt att donation är möjlig. En anmälan till donationsregistret innebär att du kan vara säker på att ditt beslut kommer till sjukvårdens kännedom oavsett vad som händer dig och andra under livets gång.

När du registrerar dig kan du välja mellan fyra olika alternativ:

 Anmäl dig med eller utan e-legitimation

Om du anmäler dig med e-legitimation hamnar din anmälan direkt i donationsregistret och ingen bekräftelsebrev eller annan brevkommunikation från donationsregistret är nödvändig. Du kan också kontrollera dina tidigare registrerade uppgifter genom att använda dig av e-legitimation.

Du kan även anmäla dig utan e-legitimation. Då får du en pappersbekräftelse hem i brevlådan att de uppgifter du anmält är riktiga. Om du vill ändra en tidigare anmälan är det enklast att göra en nyanmälan. Det är alltid den senast lämnade uppgiften som gäller.

 

Donationsregistret är sekretessbelagt

Donationsregistret startades 1996 av Socialstyrelsen i samband med att den nu gällande transplantationslagen trädde i kraft. Alla som hanterar uppgifter i registret har tystnadsplikt och reglerna kring vem som får tillgång till registret är restriktiva. Det är inte tillåtet att söka på nu levande personer för att ta reda på personens inställning till donation.

« Tillbaka till sök

Send this to a friend