Term: Njurpaj

« Tillbaka till index

Vad är Njurpaj?

njurpaj Njurpaj fb logo 2Förutom att det är en, så kallad, maträtt är det också ett lättsamt uttryck för att man har fel på njurarna. Njurpaj startades av mig, Henrik Röste, för att via den digitala plattformen sprida kunskapen om njurar, njursjukdomar och vara lättillgängligt.

Sajten är riktad mot de som är njursjuka, dess anhöriga och intressenter som vill lära sig mer om njurar och hur de fungerar. Det som startade som ett litet forum på Facebook har nu växt till sig och fått många medlemmar. På Facebook finns det en sluten grupp där det diskuteras allt från mattips till dialystips. Gruppens syfte är att man ska kunna prata av sig och få stöttning i sin situation, oavsett om man är drabbad själv eller har en anhörig som är sjuk. Det finns också en öppen, allmän grupp på Facebook där det finns lite information av det lättare slaget.

Den här sajten ska sprida mer information och kunna vara ett litet uppslagsverk av bra-att-veta saker. Motorn på sajten är Njur-Wiki där medicinska termer, begrepp och sjukdomar förklaras på ett lättförståeligt sätt. Målet är att det ska bli en ordlista som underlättar för både patienter och anhöriga att förstå de olika, ibland krångliga, begreppen som man kan stöta på inom sjukvården.

Länk till den öppna Facebooksajtenhttps://www.facebook.com/njurpaj/

Länk till den slutna gruppen (ansök om medlemsskap)https://www.facebook.com/groups/84109247423/

Kontakta mig: Skicka ett mail till henrik@ och sidans namn. Inte skriven i klartext på grund av robotar :-) eller skicka ett meddelande om ni är inne på Facebook.

« Tillbaka till sök

Send this to a friend