Lucia


Lucia Lucia FullSizeRender 1

Lucia på ”Garnis”

13:e december och Lucia. Nog för att vi har snö och lite, med betoning på lite, julpynt så känns det inte som det är Lucia. Inte heller känns det som att det är elva dagar kvar till julafton.

Tack och lov finns det andra glädjespridare runt om i Sverige. Många njurmottagningar och dialysavdelningar har haft lussefika och pyntade outfits. På Njurpajs Facebook har det kommit in bilder från firande patienter och framförallt personal. Sånt piggar absolut upp dagen för oss njursjuka och speciellt de som sitter i dialys dagarna i ända.

Bifogat i det här inlägget kommer bilden från Garnisonsdialysen i Linköping. Det är den jag har mest anknytning till då jag går uppe på mottagningen och har en gång i tiden varit ”kund” hos Garnis. Personalen där bjuder verkligen på sig själva och stämningen, även om det inte är Lucia, är oftast avspänd och gemytlig.

För egen del så var det årskontroll i måndags och det såg bra ut men… jag lyckades med konststycket att glömma ena medicinen hemma när jag var i Stockholm i helgen, vilket gör att jag måste ta om lite prover. Jag tog direkt efter besöket i måndags och det ska följas upp även imorgon. Allt för att vara på den säkra sidan att inget hände eller har hänt med njuren. Nu var det den långverkande depottabletten jag missade i 36 timmar, så förhoppningsvis gick inte Tacrokoncentrationen ur helt, men det måste kollas upp. Lite surt, men helt klart mitt eget fel. Problem två, att när jag kom på det så fanns det inget Apotek i hela StorStockholm som hade medicinen på lager. Helt otroligt.

Nåja, provtagning och svar senare på dagen imorgon, så jag får väl hålla andan några timmar medans det analyseras.

Fortsatt trevlig Lucia därute så återkommer jag med lite uppdateringar i slutet av veckan, eller tja, kanske imorgon när jag fått provsvaren.

Lämna en kommentar