Om Njurpaj


njurpaj Om Njurpaj 160514 henrik roste staende helsida 02 kopia

Henrik Röste

henrik”a”njurpaj.se

instagram.com/njurpaj

twitter.com/njurpaj

Henrik Röste heter jag som står bakom Njurpaj. Jag har själv gått igenom njursviktens alla faser, haft dialys och även fått gåvan i form av en ny njure.

Tanken bakom sajten är att alla ska ha tillgång till information och ha möjlighet att interagera med andra personer som antingen har gått igenom sjukdomsbilden eller är uppe i den själva. Sajten riktar sig också till anhöriga, som än mer kan vara i behov av vad det innebär att ha njurproblem. Just problem med njurar är känt som den tysta sjukdomen. Man ser ofta inte på en person om denne är sjuk.

Varför behövs Njurpaj – Det finns en hel del organisationer i Sverige som bevakar njursjukas intressen och syns i debatterna. Den här sajten och Facebookgruppen är ett komplement i form av dess digitala kraft och att intresserade snabbt kan interagera med varandra. Det skapar både en trygghet och andrum i vardagen.

Gruppen startades på Facebook 2009 och har växt väldigt mycket sedan dess och är nu uppe i över 1300 medlemmar som delar på kunskap, erfarenhet och stöttar varandra. Gruppen är en sluten grupp eftersom det skrivs känslig och personlig information i denna. Det man behöver göra för att gå med i gruppen är att ansöka om medlemsskap till gruppen på Facebook eller tryck på denna länk.

2015 bestämde jag mig för att utöka med att bygga upp en hemsida. Tanken med denna är att få möjlighet att skriva mer information och bygga upp lite funktioner som gör det lättare att hitta information och kontaktuppgifter. Motorn på sajten är Njur-Wiki som är en slags ordlista som förklarar många medicinska termer, begrepp och tillstånd.

Sajten är hela tiden under utbyggnad för fler funktioner och information,

Vision
Att vara det självklara digitala forumet för njursjuka och dess anhöriga.

 

Mission
Med hjälp av flera digitala plattformar ska Njurpaj på ett lättillgängligt sätt ta emot och sprida kunskapen om njurar och njursjukdomar. Njurpaj ska skapa en trygghet både för de som drabbas av njurproblem och dess anhöriga.