Siktet inställt


Siktet Siktet inställt siktet

Siktet inställt

Det har varit en liten annorlunda vecka det här. Främst med tanke på att det var en röd dag i torsdag och att jag jobbade på fredagen. Det var dock en annorlunda fredag och siktet var inställt på skjutbanan utanför Kisa.

Jag får gå tillbaka till min tid i lumpen när jag sköt senast (nja, nästan iaf, har skjutit en del pistol). Den här gången var det med jaktvapen i lite olika kalibrar och studsare har jag aldrig skjutit förut. Klart spännande upplevelse och en upplevelse som biter sig kvar i form av blåmärke på axeln. Rekylen var väl inte så farlig egentligen, men jag sköt en hel del och tja, det slog till rätt bra. Siktet var inställt på 300 meter och vi körde både målskjutning och satte upp lite dunkar på slutet. Klart roligt och jag hoppas att vi gör om detta igen, även om jag är skotträdd :-)

Helgen har annars varit bra. En del flaxande till Linköping och Vadstena. Det är nu bara några dagar kvar innan vi får nyckeln till lägenheten och det är lite som behövs dit. Vi har redan beslutat att inte ta med någonting från huset i möbelväg. Nja, TV´n får följa med, men inga soffor, bord, stolar eller nåt. Det mest akuta är ett köksbord med stolar, nånting sittbart i vardagsrummet och tja, kanske några sängar för att slippa sova på parketten. Vi har en plan iaf och det är nu bara köksbordet som inte är helt klart i tanken, plus finansieringen :-)

Smolket i bägaren är att huset ännu inte är sålt. Det betyder tyvärr att man får ligga ute med en jäkla massa kostnader när nu hyra ska betalas samtidigt som drift, ränta och amorteringar på huset. Lite trist, men så är det. Några månader funkar det säkert, men sen vetitusan. Men asch, det ordnar sig.

Siktet Siktet inställt flaskorIdag var vi en sväng till Vadstena och kollade i lite roliga affärer, käkade sushi och jag hittade ett par flaskor som jag behöver för att kunna förvara ingefärashoten på ett bra sätt. Jag hade inte bra glasflaskor och PET-flaskor funkar inte då Gurkmeja har ett förbannat starkt färgämne som sätter sig i allt. Glas blir bäst. Det blev en Texaco och Gulfflaska och det finns fler i den serien, så jag kanske fyller på lite. Sen blev det en morsdagpresent till mamma. En rätt häftig vargkomposition som man kan droppa lite olja på ett fat och få lite doft. Hon blev glad och det var huvudsaken.

Imorgon får vi se vad som händer. Fint väder och siktet blir inställt på gräsklippning. Det är inte fel det heller när man har en åkgräsklippare :-)

Lämna en kommentar