Skärpning!!!


Jag har säkert en jäkla massa ursäkter till att inte uppdatera den här sajten, men de är inte godtagbara. Nu blir det ändring, skärpning och ordning i ledet.

Rent hälsomässigt har jag haft mer huvudvärk än vanligt och det har absolut dragit ner humöret och psyket en hel del. Detta och avsaknad av träning, för mycket jobb och lite fritid gör inte tillvaron lättare.

Nu hoppas jag dock att det har börjat vända. Nja, huvudvärken får jag dras med eftersom den är kronisk, men jag har från och med idag en remiss liggandes hos Smärt- Rehabiliteringskliniken i Linköping. Jag har förvisso gott igenom otal neuroundersökningar, magnetkameror och medicinering, men de kanske hittar nåt den här gången. Eller i alla fall hjälper mig på traven att kunna hantera smärtan på ett smart sätt.

skärpning Skärpning!!! ska  rpningTräning då?! Ja ta mig tusan, jag har kommit igång på allvar. Tröskeln till att ge sig ut och springa i minusgrader i kombination med dålig kondis har varit på tok för hög. Jag har nu gjort en rekapitulering och gått med i gymmet som jag tränade på för något drygt år sedan och det kändes rätt direkt.

Jag fokuserar nu lite annorlunda gällande träningen och har hittat ett bra program för att både öka konditionen och bygga muskler som jag behöver för löpning. Rygg, ben och flås ena passet och mage, axlar, armar och flås det andra passet. Så kör jag detta omväxlande så muskelgrupperna får vila. Tanken jag har nu är att INTE bygga muskler utan att få dem uthålliga. Jag kör på lite lägre vikter och med många repetitioner. Det har blivit 3-4 set med 20 reps, så det blir lite mjölksyra kan jag säga :-). Det också förbaskat skönt att ha lite träningsvärk igen.

Så, den tröskeln är avklarad, då är det bara resten kvar.

Over and out / Henrik

Lämna en kommentar