Vandring


vandring Vandring vandringJahopp, nu har jag börjat förbereda mig för sensommarens vandring. Jag har vid något svagt tillfälle bokat upp mig på en tur till Kebnekaise. Jag har aldrig vandrat i hela mitt liv, men nu går jag all-in på en gång. Ganska typiskt mig, binär som jag är.

Så starten blev inköp av ett par vandringskängor. Det är ju en djungel där ute och jag provade ett gäng olika modeller innan jag fastnade för ett par The North Face. Det var inte någon svindyr modell, men det var den som satt bäst. Testa otaliga par i Haglöfs, Salomon, Lundbergs mm, men de här passade tydligen mina ankfötter bäst.

Vandring, hm, sist jag gjorde det var i lumpen och det var i början på 90-talet. Jag tyckte iof om att traska omkring då, men var helt magiskt topptränad då också. Nu gäller det att under sommaren knalla omkring i skogarna i närområdet och bara vänja sig vid att gå och vänja sig vid kängorna.

Jag ska försöka få till ett “träningsläger” i sommar också. Det finns ett fint Nationparkområde som heter Tiveden. De verkar ha mycket leder man kan gå på och det kan ju vara en liten uppvärmning. Så vi får väl se om vandring blir min melodi som en del av övriga träningen.

Nu håller jag till mycket på eBay och letar bra-att-ha prylar. Det är ju en materialsport det här också. Visst, nödvändiga saker som ryggsäck och kläder måste till också, men det finns ju massor med prylar som gör livet lättare när man vandrar. Kanske inte nödvändiga, men roliga. Jag måste framförallt hitta en laddare till telefonen som är solcellsdriven för utan internet kommer jag inte överleva. Sen vet jag ju iof inte om det finns täckning på toppen av Kebnekaise, men jag får väl leta efter en antenn att montera på ryggsäcken också :-)

Så ser det ut just nu och fortsättning följer……

Lämna en kommentar